Skočit na obsah

Sdělení! - Globální informace

Spuštěny nové servery. Více info >>ZDE<<
Sraz 2024. Více info >>ZDE<<
Po domluvě s klanem KaP jsme znovu zprovoznily společný TeamSpeak Server Připojit
4GF client >>ke stažení ZDE<<
Podpora 4GF a s tím nový účet>>více info ZDE<<

Vítejte na For Gamers Fusion

Vítejte na For Gamers Fusion, stejně jako většina on-line komunit, se musíte zaregistrovat pro přispívání nových témat, ale nebojte se je to jednoduchý proces, který vyžaduje od Vás minimální informace. Využijte okamžitě, Registrovat nebo Přihlásit.
  • Psát nová témata a odpovídat na ně
  • Přehled o nových tématech, která jsem nečetl(a)
  • Psaní si s přáteli na Live Chatu
  • Vytvořte si vlastní profil a spravujte nové přátelé a pište si soukromé PM
  • Stanete se členy herního portál 4GF.cz
Guest Message by DevFuse

Návod zombie mod zom_db #57

• Zamčené téma Téma je zamčeno
Téma nemá žádné odpovědi

Wiliam Wallace

zombiekiller

• V.I.P Člen
  • Others: Srazy
  • 997 Příspěvků:
2952
  • xFire:fcst
  • LocationTrnava

*
POPULÁRNÍ

Topic, ktory by mal pomoct vsetkym hracom, ktory sa rozhodnu hrat zombie mod, ale aj tym, ktory ho hraju, ale mozno nevedia vsetko. Na uvod strucny opis o com je zombie mod.

Pri spusteni zombie modu su vsetci ucastnici tzv. huntery. Cas do zaciatku kola je nastaveny na dve minuty a to z dovodu aby hrac mal cas si vybrat/ nastavit zbran a perky s ktorymi chce hrat a aj pre ludi, ktory stahuju mapu. Po uplynuti nastaveneho casu sa zacina kolo, pricom system zo vsetkych zucastnenych hracov vyberie jedneho, ktory sa stane zombie. Ten sa snazi zabit ostatnych hracov a akonahle zabije huntera, ten sa stava tiez zombie a takto to pokracuje pokial sa im nepodari zabit vsetkych hunterov. Hra konci ak sa stanu vsetci hraci zombie, alebo do uplynutia casoveho limitu kola niektory huntery dokazu prezit. Casovy limit kola/mapy je 20 minut.
Ak sa hrac pripoji na server v priebehu hry je automaticky priradeny k zombie a pomaha ostatnym zombie zabijat hunterov a za huntera bude mat moznost hrat az nasledujuce kolo respektive mapu.
V priebehu hrania zombie modu hrac nadobuda levely, kde maximalna vyska levelu je 200.

Hunter:

Hunter ma neobmedzene mnozstvo nabojov. Okrem klasickeho nastavenia zbrane a perkov ma hunter k dispozicii (v zavislosti od ziskaneho levelu) ability. Po stlaceni klavesi B otvori ability setup.

Přiložený soubor  ability.JPG   20.71K   175 Počet stažení

B+1 plant mine

sposobi polozenie miny, ktora vybuchne ak sa zombie k nej priblizi a zabije vsetkych zombie ktore sa budu v jej blizkosti nachadzat v case vybuchu. Hunter ma k dispozicii 2 miny od levelu 1 (od lvl 66 ma 3 miny). Tato ability sa da pouzit aj pomocou stlacenim klavesi F pri strelbe zo zbrane.

B+2 repel zombies

repels sluzi na odhodenie zombie z bezprostrednej blizkosti, ktora Vas prenasleduje a zvisi sancu na branenie sa proti nej. Hunter ma k dispozicii 2 repels od levelu 1 (od lvl 133 ma 3 repels). Tato ability sa da pouzit aj pomocou stlacenim klavesi V(knife) pri strelbe zo zbrane.

B+3 Thirdperson on/off

Vas pohlad po stlaceni b+3 sa zmeni na pohlad z tretej osoby (vidite celeho svojho huntera) a mozete hrat tymto stylom. Navratenie defaultneho pohladu je opätovnym stlacenim b+3

B+4 Hardcore hud

Po stlaceni b+4 Vam zmiznu z obrazovky vsetky pomocne informacie ako napr. plan mapky, pocet mines, repels, health.... Spätne sa to da vratit opätovnym stlacenim b+4

B+5 Laser on/off

Laser ktory sa Vam objavy na zbrani by Vam mal pomoct pri zameriavani zombie hlavne "no zoom". Zapnut / vypnut laser pomocou B+5

B+6 Ghillie on/off

Maskovanie huntera sa zmeni na "hejkala", ktory sluzi hlavne pre sniperov.

B+7 Quick Messages

Sluzi na "frazy" pouzivane v hre, aby sa hrac neobtazoval pocas hry pisanim sprav ale pouzije rychle spravy napr B+7+1+1 = On me !!

B+X Suicide

Samovrazda. Pomocou tohto prikazu sa hunter zabije. Pokial je to este pred vyprsanim casoveho limitu na zaciatok kola tak sa znova objavi ako hunter na mape, ale po uplynuti casoveho limitu na zaciatok kola sa hunter zmeni na zombie. (niektory hraci radsej hraju za zombie tak pouziju tento prikaz)

B+R Decoys

Prenasledovany hunter po stlaceni tohto prikazu sa "rozdeli" na troch hunterov, kde dvaja hunteri su tzv. fake a pokracuju v drahe pohybu kedy boli vytvoreny a skutocny hunter tak ma moznost uniknut zombie ktory ho prenasleduju. Zombie zaciatocnici su vacsinou zmäteny a bezducho knifuju fake huntera, pricom skutocny hunter unika. Tato ability je dostupna hunterom az od levelu 100. Tento prikaz je mozne pouzit iba 1krat za kolo / mapu.

B+B Teleport

Po pouziti tohto prikazu bude hunter teleportovany na bezpecnejsie miesto na mape. Vyuziva sa to v pripade bezvychodiskovej situacii huntera v obkluceni viacerych zombie.Tato ability je dostupna hunterom az od levelu 200 Tento prikaz je mozne pouzit iba 1krat za kolo / mapu.

B+U defence bubble

tato ability sa Vam zobrazi v ability setup v pripade ze ju ziskate. Ziskat ju moze ktokolvek z hunterov na zaciatku hry. V case ked sa zacne hra a system vyberie prveho zombie tzv. first zombie tak zaroven system daruje tuto ability dvom hunterom. Informacia o ziskani defence bubble sa zobrazi obdarovanemu hunterovi priamo na obrazovke (pozri prilozeny obrazok). Po pouziti B+U sa na mape okolo huntera vytvori bublina v ktorej je chraneny pred utokmi zombie na urcity cas. Zombie nedokazu ublizit hunterom v bubble( priestor pre 8 hunterov), ale huntery z vnutra bubble mozu zabijat zombie.

Přiložený soubor  bubble.JPG   48.05K   198 Počet stažení

Hunter ma na zaciatku kola 100 health "hp" (zivota). V zavislosti od typu zombie ktora mu ublizi mu hp klesa a hp sa da doplnit iba tym ze hunter zombie zabije, a po smrti zombie zostava po nej na zemi hp. HP je sfarbene do cervena na urcitu dobu a to z toho dovodu aby si hp zobral iba ten hunter ktory zombie zabil. HP si hunter zoberie iba tym ze cez neho prejde. Po urcitom case hp zmeni farbu na zelenu a to znamena ze hp si moze zobrat hociktory hunter. Vsetky zombie nechavaju po sebe hp s hodnotou 20 okrem zombie psa ktory nechava iba 10 hp.
Hunter ma na zaciatku kola 2 miny ( od lvl 66 ma 3 miny). Hunter moze ziskat dalsie miny tym, ze zabije first zombie( zombie , ktoru system vybral spomedzi hunterov ako prvu zombie). First zombie po sebe nenechava hp ale minu. Mina je sfarbena do cervena na urcitu dobu a to z toho dovodu aby si minu zobral iba ten hunter ktory first zombie zabil. Minu si hunter zoberie iba tym ze cez nu prejde. Po urcitom cas mina zmeni farbu na sedu a to znamena ze minu si moze zobrat hociktory hunter. Hunter moze ziskat neobmedzene mnozstvo min. Kolkokrat zabije first zombie tolko moze mat min. :D
Hunter ma na zaciatku kola 2 repels (od lvl 133 ma 3 repels). Repels sa neda ziskat pocas hry.

Zombie:

Kazdy hrac ktory sa stane zombie ma na vyber zo 7 zombies, kde kazda zombie ma rozlicne schopnosti ako ucinne zabijat hunterov. Zombie si hrac vyberie pomocou laveho tlacitka na mysi a potvrdi tlacitkom F. Zombie ako aj hunter ma svoje health v zavislosti od vyberu zombie, ale oproti hunterom si zombie nemusi doplnat health, pretoze health sa jej doplna sama. Health sa jej zacne doplnat vzdy po 4 sekundach ak jej neublizuje ziadny hunter.

fast zombie

Přiložený soubor  fast.JPG   30.98K   138 Počet stažení

special #1 : high jump

po pouziti specialu #1 zombie vyskoci viac ako dva metre do vysky a tym ma moznost sa dostat na miesta kde sa normalnym skokom nedostane.

special #2 : skulls

tento special je aktivovany automaticky a klasickou strelbou fast zombie vystreli letiacu lebku, ktora hunterovi uberie 35 hp v pripade zasahu.

speed :

rychlost fast zombie je 120 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

fast zombie uberie hunterovi po zasahu knifom 20 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi)

Health :

fast zombie ma 250 hp

poison zombie

Přiložený soubor  poison.JPG   34.23K   84 Počet stažení

special #1 : zombie call

tento special sa pouziva vtedy, ak poison zombie najde niekde na mape huntera a po pouziti specialu sa na malej mapke ostatnym zombie ukaze kde sa prave nachadza a tym im da na vedomie aby tam prisli a pomohli mu zabit huntera. Tento special je sprevadzany hlasnym vykrikom poison zombie :D

special #2 : high jump

po pouziti specialu #2 zombie vyskoci viac ako dva metre do vysky a tym ma moznost sa dostat na miesta kde sa normalnym skokom nedostane..

speed :

rychlost poison zombie je 80 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

poison zombie uberie hunterovi po zasahu knifom 20 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi) + dalsich 30 hp mu uberie otrava, takze poison zombie dokaze ubrat 50 hp na jeden zasah knifom. tato otrava trva u huntera cca 5 sekund a vtedy zasah od toho isteho poison zombie mu uberie uz len 20 hp. Hunter od lvl 166 je imunny voci otrave, cize zasah knifom od poison zombie mu uberie iba 20 hp.

Health :

poison zombie ma 400 hp

normal zombie

Přiložený soubor  normal.JPG   29.9K   65 Počet stažení

special #1 : fart

Po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera si normal zombie uprdne a vypusti zeleny plyn ktory huntera spomali aj v pohybe aj v behu (5 sekund), a tym ma vacsiu sancu zombie na uspech.

special #2 : scare

po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera sa zamedzi hunterovi po dobu 7 sekund polozit minu.

speed :

rychlost normal zombie je 100 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

normal zombie uberie hunterovi po zasahu knifom 34 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi) .

Health :

normal zombie ma 600 hp

electric zombie

Přiložený soubor  electric.JPG   40.52K   53 Počet stažení

special #1 : lightning

Po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera nastane elektricky vyboj ktory hunterovi uberie 26 hp. Pokial je viacej hunterov pri sebe a Vam sa podari pouzit tento special tak kazdemu hunterovi v dosahu elektrickeho vyboja uberie 26 hp.

special #2 : sonic boom

po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera hunter strati zvuk na 7 sekund co je dost neprijemne pre neho kedze nepocuje co sa okolo neho deje a takisto ma spomaleny pohyb a beh.

speed :

rychlost electric zombie je 85 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

electric zombie uberie hunterovi po zasahu knifom 26 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi) .

Health :

electric zombie ma 450 hp

ice zombie

Přiložený soubor  ice.JPG   24.75K   46 Počet stažení

special #1 : ice blast

Po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera nastane "ladovy" vyboj ktory hunterovi uberie 25 hp. Nasledne hunter je spomaleny na niekolko sekund.Pokial je viacej hunterov pri sebe a Vam sa podari pouzit tento special tak kazdemu hunterovi v dosahu "ladoveho" vyboja uberie 25 hp.

special #2 : rage

po pouziti tohto specialu sa ice zombie zvysi health na 800 hp a knife damage na 45 hp, ale rychlost sa znizi na 80 %. Tento special trva par sekund

speed :

rychlost ice zombie je 90 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

ice zombie uberie hunterovi po zasahu knifom 25 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi) .

Health :

ice zombie ma 400 hp

rabid dog

Přiložený soubor  dog.JPG   38.25K   62 Počet stažení

special #1 : avoid mines

Po pouziti tohto specialu sa moze rabid dog pohybovat v blizkosti mines bez toho aby vybuchli po dobu 15 sekund.

special #2 : confuse

po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera sa hunterovi zmeni smer pohybu aj pohladu a sposobi mu tym dezorientaciu co moze rabid dog vyuzit.

speed :

rychlost rabid dog je 130 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

rabid dog nema knife namiesto toho hryzie a hunterovi tym uberie 15 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi) .

Health :

rabid dog ma 200 hp

4GF Hunterkiller zombie

Přiložený soubor  4gf zombie.JPG   28.59K   88 Počet staženíPřiložený soubor  zombie.jpg   230.77K   99 Počet stažení

special #1 : high jump

po pouziti specialu #1 zombie vyskoci viac ako dva metre do vysky a tym ma moznost sa dostat na miesta kde sa normalnym skokom nedostane.

special #2 : confuse

po pouziti tohto specialu v blizkosti huntera sa hunterovi zmeni smer pohybu aj pohladu a sposobi mu tym dezorientaciu co moze 4GF Hunterkiller vyuzit.

speed :

rychlost 4GF Hunterkiller zombie je 125 % (hunter ma rychlost 100 %)

knife damage :

4GF Hunterkiller zombie uberie hunterovi po zasahu knifom 22 hp (pouzitie knifu V alebo lave tlacitko na mysi) .

Health :

4GF Hunterkiller zombie ma 600 hp

Kazda zombie bez ohladu na vyber zombie ma 1000 hp ak sa stane first zombie ( okrem rabid dog ten ma 600 hp ako first zombie).
Ability setup pre zombie otvorite stacenim tlacitka B.

Přiložený soubor  zobie ability.JPG   17.81K   71 Počet stažení

B+1 special #1

Pouzijete special #1 podla vyberu zombie

B+2 special #2

Pouzijete special #2 podla vyberu zombie

B+3 Thirdperson on/off

Vas pohlad po stlaceni b+3 sa zmeni na pohlad z tretej osoby (vidite celu svoju zombie) a mozete hrat tymto stylom. Navratenie defaultneho pohladu je opätovnym stlacenim b+3

B+4 Hardcore hud

Po stlaceni b+4 Vam zmiznu z obrazovky vsetky pomocne informacie ako napr. plan mapky, health.... Spätne sa to da vratit opätovnym stlacenim b+4

B+5 Laser on/off

prikaz nefunguje u zombie, je funkcni iba pre hunterov

B+6 Ghillie on/off

B+7 Quick Messages

B+X Suicide

Samovrazda. Pomocou tohto prikazu sa zombie zabije. Pouziva sa hlavne ak sa zombie dostane na miesto odkial sa neda dostat. Zneuzivanie suicide u first zombie za ucelom nenechania miny pre hunterov sa tresta adminom.

B+R Disguise

Pomocou tohto prikazu sa zombie vizualne premeni na huntera na niekolko sekund a tym sa moze nepozorovane priblizit k hunterom(od lvl 100)
Tento prikaz je mozne pouzit iba 1krat za kolo / mapu.

B+B Freeze hunters

Po pouziti tohto prikazu v blizkosti huntera bude hunterovi znemoznene pohybovat sa na 3 sekundy (od lvl 200). Tento prikaz je mozne pouzit iba 1krat za kolo / mapu.

LEVELY

Level 33:

hunter bezi rychlejsie (110%)
zombie sa dobija hp skor uz po troch sekundach (pred lvl 33 je to po 4 sekundach)

Level 66:

Hunter ma 3 miny od lvl 66
Fast zombie ma 3 skully od lvl 66

Level 100:

hunter moze pouzit decoys od lvl 100 a ma zlatu kamuflaz na zbrane
zombie moze pouzit disguise

Level 133:

hunter ma 3 repels od lvl 133
zombie ma 5x nasobene skore za uberanie hp hunterom ako pred lvl 133

Level 166:

hunter je imunny voci otrave poison zombie
zombie sa rychlejsie nabijaju specialy #1 #2

Level 200:

Hunter moze pouzit teleport
Zombie moze pouzit freeze hunter

Last Hunter

Last hunterom sa stava ten co po zabiti vsetkych hunterov ma najvacsie skore a znova sa objavuje na mape kde proti nemu stoja vsetky zombie a snazia sa ho zabit, pretoze last hunter je indikovany aj na mini mape a zombie vedia kde je musi mu byt ulahcene zabijanie zombie. Okrem toho ze strelbou zo zbrane ubera viac hp zombie ako pocas normalnej hry ma k dispozicii este specialny laser pomocou ktoreho sa snazi zabit co najviac zombie kedze laser ma v pripade priameho zasahu damage az 3000 hp. Pocas posledneho behu last huntera uz nema last hunter nekonecno nabojov ale iba predpisane mnozstvo k danemu tipu zbrane takze skor ci neskor last hunter bude zabity ak medzitym neubehne cas kola/mapy.Zombie po zabiti uz nenechava pre last huntera miny ani hp, ale health sa last hunterovi doplna automaticky ako zombie. Last hunter takisto nemoze campit, pretoze je zapnuty anticamp, ktory last huntera automaticky zabije pokial sa last hunter nehybe.Zombie ktora zabije last huntera dostane 300 XP. Nastavenie Last huntera je mozne zmenit. Last hunterom sa moze stat aj ten kto zostane na zive ako posledny a automaticky sa stava last hunterom. Zo skusenosti ale takyto last hunter bol vacsinou camper a preto na nasom servere mame nastavene ze last hunterom sa stava ten s najvyssim score. To prinuti aj tych slabsich hracov aby sa snazili dosiahnut last huntera najvyssim score a nie campenim. :D

Na zaver by som este spomenul niekolko uprav ktore 4GF na svojom zombie servere pouziva prostrednictvom admina v hre pre sprijemnenie hrania:

spomalenie/zrychlenie hry:
tento styl hry je na pobavenie sa pri pomalej/rychlej hre.
vypnutie gravitacie:
admin moze vypnut gravitaciu napr. pri cakani na zaciatok hry a hraci si mozu zalietat vo vzduchu len tak pre zabavu, hrat sa pri tom vsak asi tazko bude dat. :D
zmena songu:
admin ma na vyber z 27 songov, ktore sprevadzaju hru a tak nehra stale jedna pesnicka na servery ktora je defaultne nastavena.
zapnutie /vypnutie tmy na mape:
Admin moze rozhodnut ci sa bude hrat mapa za svetla alebo za tmy. Tma bola defaultne nastavena na mode ale hraci hraju radsej za svetla, takze admin moze styl hry menit podla zaujmu ludi.
zmena health:
admin moze nastavit hunterom health pred zaciatkom mapy na ktorukolvek hodnotu (defaultne je 100 hp). Napr. vsetkym hracom nastavi 1 hp a bude to o jednom zasahu a hunter bude mrtvy a hra bude rychla ale aj tato moznost je iba o dohode a obcasnom pouziti :D
ragequiting:
posledne a podla mna najdolezitejsie nastavenie. Mnoho hracov po tom ako sa stanu zombie odide a tym zneprijemni hru ostatnym pretoze nemaju koho zabijat. Kazdy zombie by mal so ctou uznat ze ho zabili a dalej sa snazit zabijat ostatnych hunterov. Na odchadzanie zombie zo serveru bol nastaveny ragequiting, ktory sposoby ze ked hrac odide ako zombie zo serveru a vrati sa neskor spät, bude mu chybat 5 lvl z jeho ranku:D zombie ktory dohra mapu do konca alebo hra aspon par minut za zombie a snazi sa zabijat hunterov ten sa nemusi bat ze pride o levely.

Dufam ze Vam tento navod pomoze v pochopeni hry a v jej moznostiach. Enjoy

Příspěvek upravil Wiliam Wallace: 22.09.2011 - 17:09

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních