Ranč - MAPA
K4r3l01
21.02.2011
pokud nemusis tak bych ho tam nenechaval protoze pak vidim ty kempi na strese a to je pak o nicem
CharlieGoodEye
22.02.2011
PetX dne 2.02.2011 - 21:11 napsal:
ta se mi tam nechce davat, tohle je obrovsej model(to mam osazene travou za 5 minut) a vysoka trava je malilinkej to bych delal hodinu xD
ale na druhe strane bude pole(psenicne) a tam bude vyssi trava...
ale na druhe strane bude pole(psenicne) a tam bude vyssi trava...

Mapa pekna, kolik hodin uz ma?
PetX
22.02.2011
modelscale poznam, ale pak to je takovy divny... zvetsi se totiz i stebla travy a pak je moc "tlusta", radsi to udelam takhle...
coze? xD
Citovat
Mapa pekna, kolik hodin uz ma?
CharlieGoodEye
22.02.2011
U cloveka bych se ptal, kolik ma let... otazka, jestli mas cca prehled, kolik hodin ta mapa uz zabrala
Anebo vezmi misto prefab jen model (vyskocis ze slozky prefabs, zkocis do slozky raw/xmodel a tam toho je... nektere travy jsou dokonce uz sparovany dohromady aby zabrali vetsi plochu, vyberes jednu, posadis si ji nekam nad mapovaci prostor, X krat zkopirujes, nejak rozestavis, vsechny oznacis (filtrem docasne vypnes ostatni objekty a evtl. vypnes oznacovani skyboxu) a pak tlacitkem z listy nahodnou velikost a rotaci a mas to.
Nebo uplne jinak, udelej tam nekde pole :)to muze byt do urcite miry opakujici se a je behem par minut. To ani nejlepsi sedlak tak rychle nezmakne
Příspěvek upravil CharlieGoodEye: 22.02.2011 - 23:53
Anebo vezmi misto prefab jen model (vyskocis ze slozky prefabs, zkocis do slozky raw/xmodel a tam toho je... nektere travy jsou dokonce uz sparovany dohromady aby zabrali vetsi plochu, vyberes jednu, posadis si ji nekam nad mapovaci prostor, X krat zkopirujes, nejak rozestavis, vsechny oznacis (filtrem docasne vypnes ostatni objekty a evtl. vypnes oznacovani skyboxu) a pak tlacitkem z listy nahodnou velikost a rotaci a mas to.
Nebo uplne jinak, udelej tam nekde pole :)to muze byt do urcite miry opakujici se a je behem par minut. To ani nejlepsi sedlak tak rychle nezmakne

Příspěvek upravil CharlieGoodEye: 22.02.2011 - 23:53
PetX
23.02.2011
ja tam mam nejvetsi model travy jakej sem nasel :-)
ale jinak tahle trava se mne osobne celkem libi, je to takove "svezi" a nevis kde bych vzal vetsi model psenice? vse co jsem poslal Karlovi bylo spatne, rikal ze to nema textury nebo co...
ale jinak tahle trava se mne osobne celkem libi, je to takove "svezi" a nevis kde bych vzal vetsi model psenice? vse co jsem poslal Karlovi bylo spatne, rikal ze to nema textury nebo co...
CharlieGoodEye
23.02.2011
Cece... tu jsem teda nikdy nehledal, ale pokud tam neni, tak si udelej vlastni material, hod do Asset Manageru, to se ti pak objevi v Radiantu a mas to. Pak uz jen hodis K- IWI (haha, vtip, slaby, ja vim) do IWD mapy a hotovo je. Do mapy do vlozis jako decal, aby se tim dalo prochazet a muzes kolem toho udelat foilage brush, takze kdo tim bude prochazet, tak bude sustit.
Příspěvek upravil CharlieGoodEye: 23.02.2011 - 21:17
Příspěvek upravil CharlieGoodEye: 23.02.2011 - 21:17
CharlieGoodEye
24.02.2011
Heh, kdyz se podivas do nastaveni Asset Manageru, tak tam je maly checkbox a ma nazev "decal" 
EDIT....
Ted jsem to precetl znovu (jeste napul spim). Otevres Asset Manager>otevrit soubor>levels.gdt>NewEntry
Material Type - world phong
Sort - sumak
Surface Type - Grass je tomu asi nejblize, defakto jde o to, jak se bude textura chovat, kdyz do ni strelis
usage - sumak
Pak vyberes ColorMap (TGA nebo DDS), TileBoth, NoMipBilinear, a zbytek nechas jak je
+ zaskrnes slovicko "decal" a pokud to nepomuze a budes narazet do brushe, tak uplne dole jsou dalsi checkerboxy, kde najdes nonColliding a nonSolid (zkus nejdriv nonColliding, kdyz nic, tak nonSolid)
Příspěvek upravil CharlieGoodEye: 24.02.2011 - 11:53

EDIT....
Ted jsem to precetl znovu (jeste napul spim). Otevres Asset Manager>otevrit soubor>levels.gdt>NewEntry
Material Type - world phong
Sort - sumak
Surface Type - Grass je tomu asi nejblize, defakto jde o to, jak se bude textura chovat, kdyz do ni strelis
usage - sumak
Pak vyberes ColorMap (TGA nebo DDS), TileBoth, NoMipBilinear, a zbytek nechas jak je
+ zaskrnes slovicko "decal" a pokud to nepomuze a budes narazet do brushe, tak uplne dole jsou dalsi checkerboxy, kde najdes nonColliding a nonSolid (zkus nejdriv nonColliding, kdyz nic, tak nonSolid)
Příspěvek upravil CharlieGoodEye: 24.02.2011 - 11:53
CharlieGoodEye
24.02.2011
Ono je to vsechno tezky nebo slozity, ale kdyz to jednou zmaknes, tak po druhe uz vetsinou vis co delat a pak uz jen kopirujes existujici a menis drobnosti....
DevonCZ
3.04.2011
Heh. Nádherná mapa!!! povedla se ti... Od toho prvního obrázku ses hodně pohnul a to k lepšímu
DevonCZ
5.04.2011
petx chtěl sem se zeptat. co dělat když vkládám model a hodí mi to error ???
Drak
5.04.2011
Zase další pékná mapa Petx =D. Doufám že si mě pamatuješ, byl sem snad před rokem na kasanosu a zrovna si dělal mapu ze Stargate s bránou

K4r3l01
5.04.2011
petx delal pred rokem mapu na stargate???co vim tak prvni kdo delal mapu pro stargate sem delal ja
Drak
5.04.2011
DevonCZ
5.04.2011
tady to máš ... PS: až tu mapu dodělám tak taky snad tak budete hodnotit :-)
K4r3l01
5.04.2011
zaloz novy topic tady se probira mapka na ktere pracuje petx tak pls udelej topic a jinak nejlepsi je vkladat obrazky ve formatu png a vlozit ho jako prilohu
PetX
10.04.2011
Ahoj lidi, jen chci oznamit, ze ted kdyz je venku tak hezky, tak se mi u pc uz sedet nechce :P takze dokonceni mapy odkladam na neurcito...