Skočit na obsah

Sdělení! - Globální informace

Spuštěny nové servery. Více info >>ZDE<<
Sraz 2024. Více info >>ZDE<<
Po domluvě s klanem KaP jsme znovu zprovoznily společný TeamSpeak Server Připojit
4GF client >>ke stažení ZDE<<
Podpora 4GF a s tím nový účet>>více info ZDE<<

Vítejte na For Gamers Fusion

Vítejte na For Gamers Fusion, stejně jako většina on-line komunit, se musíte zaregistrovat pro přispívání nových témat, ale nebojte se je to jednoduchý proces, který vyžaduje od Vás minimální informace. Využijte okamžitě, Registrovat nebo Přihlásit.
  • Psát nová témata a odpovídat na ně
  • Přehled o nových tématech, která jsem nečetl(a)
  • Psaní si s přáteli na Live Chatu
  • Vytvořte si vlastní profil a spravujte nové přátelé a pište si soukromé PM
  • Stanete se členy herního portál 4GF.cz
Guest Message by DevFuse

Ako sa stať adminom na Yeddle?

5 odpovědí na toto téma

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • Others: Sponzor Bronz, Yeddle Admin
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Otázky sa opakujú na servery, live chatu, PM, TS a začína to byť únavné ako pre mňa, tak aj pre Komanča. Každému jedincovi vysvetľovať zvlášť ako sa stať priateľom serveru, mapadminom atď... nie je obzvlášť efektné a preto otváram toto informačné okienko.
S Komančom sme to na TS preberali a zhodli sa na určitej šablóne, ktorá samozrejme nie je záväzná a môže sa meniť podľa okolností. Takže pre vás, ktorých to zaujíma a nenechá spávať, to v krátkosti zhrniem.

1: hráč - k tomu sa asi vyjadrovať nemusím, hopsa, strieľa, expuje, získava lvl a zopár nových zbraní, ktoré sa sprístupnia od určeného levelu, ako napríklad M4SOPMOD. Bližšie info TU

2: priateľ serveru - ako získať túto ikonu a aké výhody to prináša? Asi Vás sklamem, ale výhody žiadne. Je to viac menej prejav našej vďačnosti a uznanie hráčovi, ktorý náš server navštevuje dlhodobo, nie je problémový, neuráža hráčov, rešpektuje pravidlá, poprípade je pre server prínosom. Akým prínosom? Upozornenie na cheaterov, problémových a neslušných hráčov, je maper a ponúkne mapy na server ... atď. Uvažovali sme o udelení privat slotu, ale zrejme by to nebolo možné. Toľko ich zase nemáme. :) Teraz si môže niekto povedať - kašlem na takúto ikonku. Ja by som priateľa serveru nedegradoval za bezvýznamnú. Pokiaľ bude potreba na servru nových adminov, tak takáto ikonka bude veľké plus. Už len na doplnenie - naša predstava udelenia statusu "priateľ serveru" je okrem iného: odohraných minimálne 100 hodín na danom servery. Nie je to automaticky a pre nás záväzné. Vždy budú zohľadnené aspekty, ktoré som popísal v úvode. Kto o tom rozhodne a akou formou o to zažiadať uvediem na konci príspevku.

3: mapadmin - nebudem sa dookola opakovať o slušnosti a porušovaní pravidiel , takže by malo byť každému jasné, že toto bude vždy základnou požiadavkou. Ako som spomínal, tak veľké plus je priateľ serveru. Hráč automaticky spĺňa základné požiadavky a zo serverom je oboznámený. Vie ako to chodí, pozná hráčov, vie čo si môže dovoliť a čo nie.
Možnosti mapadmina - ikonka pred nickom, možnosť meniť rotáciu máp na základe hlasovania, prístup do ACP s obmedzením, privat slot, ktorý nebude automaticky pridelený po dosiahnutí tohto statusu. Po osvedčení a zhostenie sa funkcie zodpovedne, môžeme pristúpiť k zváženiu udelenia privat slotu. Práca mapadmina nebude spočívať len z prepínania máp, ale je nutné aby upozorňoval na hráčov porušujúcich pravidla serverom dané a podieľal sa na bezproblémovom chode serveru.

4: full admin - prevažnej väčšine hráčov je tento post jasný, preto sa k tomu extra vyjadrovať nebudem. V skratke: privat slot, full prístup do acp. Přístup do B3 mám len ja s Komančom a kto bude ďalší, je výlučne v rukách Maršala Koneva.

5: kto o tom rozhoduje:
priateľ serveru / na základe nášho rozhodnutia (doDo', Komanč) vám bude status pridelený .
mapadmin / môžeme doporučiť ale konečné rozhodnutie má Maršal Konev.
full admin / ako o riadok vyššie.

Dúfam, že som zodpovedal na všetky otázky , ktoré nám kladiete v PM, TS a na serveru čím v podstate porušujete pravidla Yeddle :D

Ešte na záver - zaregistroval som nespokojnosť s odobratím práv niektorým hráčom. Poviem to otvorene - nikto už poriadne nevedel, kto práva má a kto nie. Kto všetko má prístup k privat password. Takto server fungovať nemôže. Situácia s Yeddle bola taká aká bola a z momentálnou absenciou Charliho vzhľadom k serveru bolo potrebné začať od znovu. S tým, že sme s Komančom v podstate prebrali zodpovednosť za Charliho mód a za celé Yeddle, je pochopiteľne, že nemáme záujem o to aby tieto heslá vlastnil ani neviem kto. To je ako rozdať náhodne ľuďom kľúče od vlastného bytu. Ikonu mapadmina som videl len u antifasatana a Coacha. Z ich prácou sme boli spokojný a preto ako taký ostali. A to, že sa poniektorý spamätajú a dožadujú sa nejakých práv, až keď server má ako tak úspech a konečne si k nemu hráči našli cestu aj cez deň je prinajmenšom netaktné.

Hádam všetko. Otázky, návrhy prosím prezentujte v tomto topiku - nie na servery. Ak bude potreba pribrania členov do admin teamu, včas vás informuje a môžete sa o to uchádzať priamo v tomto vlákne. O zaradenie do statusu priateľ serveru, požiadajte až po splnení kritérií opísaných v odstavci "priateľ serveru"
Ďakujem.

Komanc

Corporal Gold

• V.I.P Člen
  • Others: Yeddle Admin
  • 131 Příspěvků:
278
  • LocationJihlava
AMEN!!! :worthy:
Odeslaný obrázek

Brnda

Warrant Officer Gold

• Člen
  • 437 Příspěvků:
126
charli yedle mod dal 4GF ??? kdyz to jen tak letmo kouknu ze o tom rozhoduje marsal
Odeslaný obrázek
Odeslaný obrázek

infarct

Master Corporal Gold

• Člen
  • 205 Příspěvků:
459
  • LocationSK-dzivoký západ-Malacky
Neviem či im dal všetky zdrojáky,alebo nie ale problém je v tom že Yedlle má spoločnú B3 ako 4gf takže je na mieste že o tom kto dostane prístup rohoduje vo finále MK.

ps:sory za OT

Příspěvek upravil Kratas-infarct: 20.10.2012 - 08:42

doDo'

STAR PLAYER

• Topic Starter
  • V.I.P Člen
  • Others: Sponzor Bronz, Yeddle Admin
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ

Zobrazit příspěvekBrnda dne 20.10.2012 - 07:05 napsal:

charli yedle mod dal 4GF ??? kdyz to jen tak letmo kouknu ze o tom rozhoduje marsal

Ahoj. Nepovedal by som to tak, že dal Charlie mod 4gf.cz. Ono to je zložitejšie a netrúfam sa ti to vysvetľovať, aby som náhodou neuviedol mylnú informáciu. Ale ak ti to mám vysvetliť len tak jednoducho, polopatisticky a ako to vnímam ja, tak: Charlie je môj a Komančov ak to pojmeme pracovne, "nadriadený". Neviem či si čítal Charliho príspevky za poslednú dobu, ale momentálne je to tak, že na server čas nemá. Do tejto doby sme všetko riešili cez Charliho. Na to, aby sme v terajšej dobe ako admiini na Yeddle mohli čokoľvek zmeniť sa musíme tým pádom obrátiť na niekoho iného. Aké sú vzťahy medzi Yeddle a 4gf.cz (myslím tie, koho je čo a tak) ti musí vysvetliť niekto iný. Ja len viem, že keď sme niečo potrebovali, tak sme sa bez problémov mohli obrátiť na Maršala, Karla, Cleanermana a stále nám vyšli v ústrety. Tak mi povedz s kým máme riešiť záležitosti ohľadne Yeddle ak nie s nimi. Bez nich by sme tetno, dúfam že už stabilný úspech nedosiahli. Je pochopiteľné, že musíme prijať aj ich názory, podmienky a pravidlá týkajúce sa chodu serverov, ale môžem čestne prehlásiť, jedná sa o rutinné pravidlá a postupy, ktoré neboli vnucované nejakým vydieraním a ak za tým niekto hľadá niečo iné, tak sa míli. My sme proste museli spolupracovať so 4gf.cz a ako sa ukázalo oplatilo sa a kto má z toho väčší prospech, Yeddle či 4gf.cz? - nad tým sa treba zamyslieť. Pomohli nám tak povediac na úkor svojich vlastných Dm serverov. My ako admin team Yeddle to vnímame takto a sme za to vďačný a boli by sme radi, ak by to takto vnímali aj ostatný a nehľadali za tým konšpiračné teórie.

Tím ktorým sa nechce hľadať po fórach tak pár citácií:

Zobrazit příspěvekCharlieGoodEye dne 17.06.2012 - 20:52 napsal:

Me spis zajmalo, jestli jeste je zajem o mod nebo ne. Jednou ten den stejne prijde, kdy to zabalime.... a ja jsem si s modem uzil zabavy uz dost, takze jde ted opravdu jen o to, jestli nekdo jeste ma zajem nebo ne. Na zimu se mnou taky prilis nepocitejte, zimni semestr bude brutalni a po nem nasleduji statnice z 7mi predmetu rozdelenych do 3 bloku, takze.... asi tak.

Zobrazit příspěvekCharlieGoodEye dne 17.06.2012 - 11:10 napsal:

Tak co, zabalime to? Mam pred sebou posledni zkousku a jdu se podivat, jak si vede server....

Adminu je dost, lidi co byli admini nebo jen casto hrali, ale nic se nedeje a pokud se tomu nevenuji sam, tak se nic nestane.... ja si rad prijdu zahrat, kdyz jsou lidi, ale venovat jako driv se serveru nebudu, na to nemam cas ani naladu, protoze se moje priority trochu zmenily za tu dobu co je online a hrani her, jedno jakych, se v top zebricku priorit neobjevuje.

Takze koho se to tyka a/nebo zajma, tak se vyjadrete, jak to kdo vidi, jinak pozadam o zruseni serveru a modu.

Zobrazit příspěvekCharlieGoodEye dne 18.06.2012 - 12:14 napsal:

Me je to fakt jedno :) jak rikam, vyvoj modu byla super zabava, jak pro me, tak pro kamarady tak i pro lidi, co na nem hrali, poslouzil dokonce jako hodnotici prace v prvnim rocniku, kdy jsme meli jeden predmet pocitace a vicemene mi vyklad zdrojaku a predvedeni vysledku zajistilo jednicku bez prace. A od te doby jsem zacal delat mene a mene pro mod, az to dospelo do faze, kdy toho bylo dost a zivot jde dal. Prisel Komanc, coz me jeste na posledni chvili zvedlo naladu prilivem lidi, ale to taky vydrzelo chvili.... Takze za me - klidne mod necham, ale zivot na serveru organizovat uz nebudu, je to ciste na Vas, jak se o nej budete starat, ja Vam do toho kecat nebudu ;)

Par lidi umi delat i mapy, takze do budoucna se muzete sami zasobovat mapama, klidne poskytnu vsechny prefaby, ktere jsem za ty roky nasbiral a vyrobil, at mate s cim pracovat.... strucne a vystizne - ziju, ale uz ne pro COD ;)

A možno by sa našli ďalšie buď to v inom topiku alebo v PM.

edit: ... a ešte v súvislosti s tým, že MK o všetkom ohľadne Yeddle rozhoduje. Nikdy nám nevnucoval ako má byť server nastavený, aké tam majú byť mapy atď. Proste nezasahoval do Yeddle ako takého. Rozhodovanie nechal na nás a všetky tie zmeny vyšli od nás. Viac menej sa jednalo o administratívne záležitosti. Nikdy sa nič zo strany MK nemenilo bez predchádzajúcej konzultácie buď to som mnou alebo Komančom. Takže asi tak.

Příspěvek upravil doDo': 20.10.2012 - 14:49

CharlieGoodEye

1st Lieutenant Gold

• V.I.P Člen
  • 475 Příspěvků:
436
  • LocationPlaneta zeme

Zobrazit příspěvekBrnda dne 20.10.2012 - 07:05 napsal:

:)

Mod/zdrojak je stale moje prace a to tak i zustane. A zbytek strucne: Hostoval jsem mod z domu nejakou dobu, pozdeji se prestehoval mod na 4gf, spolecnou B3 jsem nejakou dobu odmital, stacil mi banlist, ktery jsem postupne integroval do banlistu modu ale casem bylo snadnejsi B3ku zavest. Sice tim server/mod ztratil urctiou nezavislost, ale kdyz nejsou lidi a cas.... a jednoho dne proste prisel okamzik, kdy COD4 a vubec hry ztratily prioritu. Takze jsem otevrel tema, jestli mod/server zrusit nebo ne. Kluci chteli nechat, takze maji moji plnou podporu s uzivanim jak se jim zlibi (mapy, cas map apod provozni veci). To je asi tak ve strucnosti vse. Zadna veda, proste jsem od toho odesel a jen tu a tam se podivam, jak se lidem a modu dari, to je vse.
Odeslaný obrázek Odeslaný obrázek
Blbec dělá chytrého, protože nechce vypadat blbě. Chytrý dělá blbého, aby se nemusel bavit s blbcem.
Zacatkem 2012 jsem odesel do modovaciho duchodu. Obratte se prosim s dotazy na lidi, co o to maji zajem, jiste to oceni, dekuji :)

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních