Zrejme sa v niektorých bodoch budem opakovať, ale je potrebné to jednoznačne definovať, nastaviť kritéria podľa ktorých by sa mali riadiť admini a aj samotný hráči.
Musím ešte raz zdôrazniť, že rozhodovanie, vyhodnotenie situácie priamo na servery má právo len admin. K tomu sa vrátim neskôr.
Aby som prešiel k veci tak - Yeddle DM je server, ktorý je špecifický. Špecifický v tom, že je odlišný od iných serverov a módov a okrem rôznych zmien je prezentovaný ako server a chce byť serverom, ktorý má nízku toleranciu k štýlu hry "kemp". Výnimkou sú rat mapy - rat_house_v2b1, mp_fart_house_v2, mp_rats_sansa_room, mp_homeroom a v rozumnej miere mp_pval.
Yeddle je server, ktorý kemp netoleruje, alebo aby sme boli presnejší usilujeme sa o to aby hráči ktorý nás navštevujú boli hráči, ktorý vyznávajú akčnejší štýl hry. Snažíme sa hráčom poskytnúť akciu, adrenalín z rýchlej hry a samozrejme aj zábavu.Pokiaľ má hráč problém sa s týmto stotožniť a prepnúť na vyššiu rýchlosť, zrejme je dobre hľadať si iný server. Yeddle jeho očakávania nikdy nenaplní a nikdy kvôli nemu nezmení stratégiu zamerania spôsobu hry.
Týmto sa vyhneme vzájomným konfrontáciám, napomenutiam, kickom a temp banom. Nemienime nikoho vyháňať zo serveru a ani zastrašovať, ale je potrebné si uvedomiť, že tento server nie je určený pre hráčov s nízkou pohybovou aktivitou.
To by bolo zhruba na margo zamerania serveru smerom ku kempeniu. Predpokladám, že každý hráč veľmy dobre vie rozoznať čo kemp je a čo nie. Neverím, že nie. K tomuto sa už rozpisovať nebudem. Otázky vieme zodpovedať buď to tu priamo na fóre alebo na TS. V krátkosti je to vysvetlené v topiku "Návrat života na Yeddle Server" preto sa nebudem opakovať.
Ďalšie negatívum čo som zaznamenal - ide prevažné o reakcie rusherov na adresu kemperov.
Prezentujeme Yeddle spôsobom akým ho prezentujeme. Kempenie tolerovať nechceme a ani nebudeme, ale zároveň sa chceme prezentovať a udržať nejaký ten štandard v rámci slušnosti pri vzájomnej komunikácií medzi hráčmi či už v chate samotnej hry alebo na TS. Je nás tu veľa 30+ a preto sa snažme ísť mladším hráčom príkladom či už hrou v duchu fair play a taktiež reakciami na nových hráčov a povedzme aj smerom k hráčom, ktorý porušujú pravidlá, nehrajú štýlom ktorý presadzujeme, alebo z iných dôvodov. Netreba zabúdať, že tak ako nebudeme tolerovať kemp, nebudeme tolerovať ani slovné útoky práve na tých ktorých sa to týka. Je to taktiež v pravidlách pre hráčov Yeddle módu a nie je to o nič menšie porušenie pravidiel ako samotný kemp. Tým, že začnete niekoho upozorňovať aby nekempil, nadávať mu do kempov nič nerieši. Okrem toho, že týmto porušujete pravidlá dochádza k situáciám, ktoré sa môžu zvrtnúť k slovnému súboju a chate a nakoniec na to doplatia obe strany. Verte, že tento spôsob nie je riešenie a nie je dobrý pre nikoho. Ani pre vás a ani pre nás.
Preto by som vás rád požiadal aby ste sa vyvarovali týmto slovným útokom. Radšej sa pár krát z hlboka nadýchnuť, vypustiť emócie a pokiaľ na servery nie je niekto z adminov, tak slušne vysvetliť hráčovi, že tento server je zameraný na akčnú hru, požiadať ho aby to rešpektoval, odporučil mu napríklad prečítať si pravidlá na fóre atď.
Týmto nič neporušíte a neverím, že takto podaný apel smerom k hráčovi, ktorý kempí bude pôsobiť provokatívne a pokiaľ je oslovený hráč rozumný bude reagovať tiež slušne a nedôjde k hádkam. Ak napriek tomu bude reakcia osloveného hráča negatívna a neadekvátna, netreba strácať nervy. Stačí nás na takého hráča upozorniť a potrebné informácie na preskúmanie či šlo o porušenie pravidiel alebo nie si vieme dohľadať aj dodatočne a samozrejme si daného hráča preveríme pri ďalšej možnej príležitosti.
Osobne som rád, že máme na servery aj stálych hráčov a vážim si toho. Myslím, že sme to dali najavo aj zadelením do skupiny "priateľ serveru". Práve od vás očakávame riešenie týchto záležitosti s nadhľadom a rozvahou. Treba brať na zreteľ to, že je veľa hráčov, ktorý sú na našom servery prvý krát a keď zalovíte v pamäti tak ako to vyzeralo pri prvom pripojení? Zmätok. Čo to je? Čo mám robiť? ... atď. Možno nie všetci z vás, ale ja som napríklad v tomto stave po prvom prihlásení bol. Preto treba byť k týmto hráčom trošku tolerantný, pomôcť im zorientovať sa, vysvetliť im čo to o kempení. Nie nadávkami, urážkami, ale slušne bez provokácií a možno tento hráč bude za pár týždňom s nami kecať na TS a budeme sa smiať tomu ako sa potácal mapami sťaby novic na Yeddle.
Bolo by najlepšie z nášho slovníka vypustiť oslovenie kemper, pretože to pôsobí dosť negatívne a je často zdrojom k následným urážkam, hádkam ktoré môžu prerásť nad hlavu nám všetkým.
Neviem čo by som k tomu ešte dodal. Pokiaľ sú nejaké otázky, tak tu je na to priestor. My sme to preberali na TS s vedením a neostáva nám nič iné len súhlasiť s tým, že takto a týmto smerom vzájomných urážok a provokácií je cestou zlou a takto sa uberať ani nechceme. Dúfame, že na dosiahnutie tohto zámeru, byť serverom slušným, bez vzájomného osočovania, urážok a provokácií nebudeme musieť využiť nepopulárne páky, ktorými disponujeme.
Takže na záver. Nič sa nemení. Kempenie tolerované aj naďalej nebude, ale skúsme zmeniť prístup k týmto hráčom a možno takto dosiahneme viac ako nadávkami a vyhrážaním.
V blízkej dobe máme sľúbenú pomoc od mnaauuu s úpravou týkajúcej sa antikempu a taktiež tej nešťastnej spawn ochrany čo dúfam tiež prispeje k vyššej spokojnosti vás hráčov a prinesie aj trošku kľudu na server.
Pomsta vám pomôže práve tak, ako keď uhryznete psa za to, že uhryzol vás.
Příspěvek upravil doDo': 10.12.2012 - 23:50