Skočit na obsah

Sdělení! - Globální informace

Spuštěny nové servery. Více info >>ZDE<<
Po domluvě s klanem KaP jsme znovu zprovoznily společný TeamSpeak Server Připojit
4GF client >>ke stažení ZDE<<
Podpora 4GF a s tím nový účet>>více info ZDE<<

Vítejte na For Gamers Fusion

Vítejte na For Gamers Fusion, stejně jako většina on-line komunit, se musíte zaregistrovat pro přispívání nových témat, ale nebojte se je to jednoduchý proces, který vyžaduje od Vás minimální informace. Využijte okamžitě, Registrovat nebo Přihlásit.
  • Psát nová témata a odpovídat na ně
  • Přehled o nových tématech, která jsem nečetl(a)
  • Psaní si s přáteli na Live Chatu
  • Vytvořte si vlastní profil a spravujte nové přátelé a pište si soukromé PM
  • Stanete se členy herního portál 4GF.cz
Guest Message by DevFuse

Jak přidat vlastní texturu

1 odpověď na toto téma

K4r3l01

STAR PLAYER

• Founder
  • Others: ARK: Survival Evolved
  • 3638 Příspěvků:
5035

*
POPULÁRNÍ

Ve vašem oblíbeném programu (nejlepší je asi Adobe Photoshop) vytvořte vámi požadovaný obrázek o rozměrech (textury musí být čísla "mocnin na druhou". Například 512x512, 64x256, 1024x512 apod) já použil 1024x1024

Přiložený soubor  obrazek_adobe.png   556.61K   54 Počet stažení

poté obrázek uložte buď v TGA,JPG či DDS
(já používam DDS)
do adresáře kde máte vytvořen mod tools pro CoD ve kterém vytvořte adresář Texture_assets
sem uložte obrázek

Přiložený soubor  obrazek_adobe2.png   395.08K   67 Počet stažení

pro ty co použijí též dds plugin pro Adobe Photoshop
nastavte viz obrázek

Přiložený soubor  obrazek_adobe3.png   459.42K   58 Počet stažení

a dejte Save
poté můžete klidně program zavřít.

Nyní spusťte CoD4 Compile Tools
a přejděte na záložku Applications viz obrázek

Přiložený soubor  compiletools.png   265.07K   55 Počet stažení

Klikněte na Launch Asset Manager

spustí se nová aplikace viz obrázek

Přiložený soubor  asset.png   225.68K   67 Počet stažení

jako první klikněte na file poté na Save
nastavte cestu kam se ma uložit tak ji uložte ve stejném adresáři Texture_assets který jsme vytvořily před chvílí
a soubor pro uložení pojmenujem např. prvni_textury, dame Save
Nyní v nabídce vybereme položku Material a kliknem na ni poté klikneme na tlačítko New Entry
nazev dame například moje_textura
taď se nám v pravé části zobrazilo více nastavení
zde nastavíme položky Surface Type kde vybereme položku jak se ma materiál chovat ve hře při zásahu ja dam např. plastic.
Poté nastavíme Usage to je položka ve ktere nastavíte kde se bude vaše textura nacházet v Radiantu
Já jsem vybral Sign.
Pak v tabulce Locales vyberte jaké lokaci by textura seděla též je to jen orientace pro Radiant
já dávám většinou Generic
Tak to bychom mněli nyní už jen v tabulce Color map klikneme na 3 tečky a zejedeme do adresáře kde jsme uložily
Takže poté by mněl výsledek vypadat viz. obrázek

Přiložený soubor  asset2.png   244.63K   96 Počet stažení

poté až to budete mít hotové tak zmáčkněte F10 zobrazí se okno s průběhem a pokud budete mít vše přesně dle návodu tak to projde v pořádku

Nyní můžete v klidu zavřít Asset Manager

a nyní můžeme otevřít Radiant (Launch Level Editor)
Otevřem svoji mapu kam chceme texturu vložit,
Nyní klikneme na záložku textures a vybereme buď Locale nebo Usage
Teď najdeme v pravem spodnim okně naši texturu a použijeme ji na Brush na kterém tuto texturu chceme použít
pokud ji chcete přes celý Brush tak kliknem n S zobrazí se okno ve kterém klikneme na Fit a textura se nam krásně roztáhne přes celý Brush
Viz obrázek
Přiložený soubor  radiant.png   287.75K   77 Počet stažení

a nakonec až mapu zkompilujeme musíme upravit spouštěcí parametry pro run selected map
tam přidáme +set fs_game mods/modwarfare

a ještě před tím než spustime mapu musíme jit v mod toolsech do adresare raw ve kterem je adresar imades který skopírujeme do adresáře mods\modwarfare teď můžeme dát Run selected map
poté uvidite ze je textura na místě.
Poté až budete chtít mapu zveřejnit tak jděte do adresáře mods\modwarfare a zabalte adresář images např winrarem v zip formate a nazev i s priponou musi byt mp_nazevmapy.IWD pak tu mapu můžete vydat
Přeji hodně štěstí a zábavy z mapama Odeslaný obrázek

K4r3l01

STAR PLAYER

• Topic Starter
  • Founder
  • Others: ARK: Survival Evolved
  • 3638 Příspěvků:
5035
Tak jsem si vzpomel kdyz chcete videt texturu ve hre pri vyvoji mapy tak musite hru spustit s modem napriklad modwarfare ve kterem musi byt vytvoren adresar images do ktereho nakopirujete vase textury jiz zkompilovane ktere najdete v adresari raw/images tak je tam prekopirujte a najednou textury budou i ve hre
P.S udaje doplnim do hlavniho topicu

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních