Skočit na obsah

Sdělení! - Globální informace

Spuštěny nové servery. Více info >>ZDE<<
Po domluvě s klanem KaP jsme znovu zprovoznily společný TeamSpeak Server Připojit
4GF client >>ke stažení ZDE<<
Podpora 4GF a s tím nový účet>>více info ZDE<<

Vítejte na For Gamers Fusion

Vítejte na For Gamers Fusion, stejně jako většina on-line komunit, se musíte zaregistrovat pro přispívání nových témat, ale nebojte se je to jednoduchý proces, který vyžaduje od Vás minimální informace. Využijte okamžitě, Registrovat nebo Přihlásit.
  • Psát nová témata a odpovídat na ně
  • Přehled o nových tématech, která jsem nečetl(a)
  • Psaní si s přáteli na Live Chatu
  • Vytvořte si vlastní profil a spravujte nové přátelé a pište si soukromé PM
  • Stanete se členy herního portál 4GF.cz
Guest Message by DevFuse

Chyba při kompilování

• Nemůžete odpovědět na toto téma
50 odpovědí na toto téma

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • Others: Sponzor Bronz, Yeddle Admin
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Jasné. Pochopil som, že keď budem chcieť naďalej riešiť mapy, tak nemôžem tu liezť z každým problémom a písať romány. Cez víkend to poriešim. TeamViewer mám niekde na disku a to TS poriešim tiež. :( Asi sa tomu nevyhnem.
A teraz potešujúca správa - po posledných úpravách som to rozbehal. :yahoo: Nerozumiem vlastne ako, ale ide to. Pochopil som, že k tomu pomohlo to odstránenie 2 budov ale nechápem to s tým červeným štvorčekom. Bol tam - hádzalo to chybu. Odstránil som ho - samý error. Vrátil som to späť a mapa frčí. :blink:
Tak na záver (možno :D) všetkým zainteresovaným ďakujem za ochotu aj napriek mojej zúfalej snahe vyhnúť sa TS a tým Vám a aj sebe to uľahčiť. Ono sa to nezdá ale každá vaša rada alebo poznámka smerovala kúsok po kúsku k vyriešeniu tejto full error mape. Sám by som to zrejme nezvládol a zase som získal nejaké nové znalosti a skúsenosti. Ešte raz veľké DíK. :worthy: :ThanxSmiley:

edit: a už aj súbor mp_farma.d3dbsp je tam kde má byť.

CharlieGoodEye

1st Lieutenant Gold

• V.I.P Člen
  • 475 Příspěvků:
436
  • LocationPlaneta zeme

Zobrazit příspěvekPetX dne 27.03.2012 - 13:40 napsal:

skús zmazať model/prefab na týchto súradnicách...
To bude nejspis prefab, ktery jsi chtel vlozit, vybiral a pak se pro nic nerozhodl a cvaknul ESC :) model se nevlozil ale v mape zustal ruzovy cteverek (tipuji). Jinak muj post jsi asi nepochopil. Samozrejme je forum o diskuzi a reseni veci, ale kdyz 20 lidi zalozi toppic s nazvem "mam problem", tak to je tak univerzalni, ze nikomu dalsimu to nepomuze, protoze nebude chtit hledat jadro toppicu, kdyz jich ma jeste dalsich 19 se stejnym nazvem... a nejlepe sam zalozi 21. toppic se stenym nebo hodne podobnym, nic nerikajicim nazvem. A uz vubec, kdyz je jen jeden toppic, bude mit 100 stran a kazdy si tam bude resit ten svuj problem co ma :) nehlede na to, ze si pak ten dany toppic bude krast kazdy pro sebe a nebude pozdeji vubec zrejme, kdo na co komu odpovida apod problemy.

Tak to jen pro upresneni o co mi slo ;)

jo a jeste ten has no model - najdi si ten model nebo ty souradnice a mas to :) v menu je na to i polozka, jen si ted nemohu vzpomenout....
Odeslaný obrázek Odeslaný obrázek
Blbec dělá chytrého, protože nechce vypadat blbě. Chytrý dělá blbého, aby se nemusel bavit s blbcem.
Zacatkem 2012 jsem odesel do modovaciho duchodu. Obratte se prosim s dotazy na lidi, co o to maji zajem, jiste to oceni, dekuji :)

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
OT - ale pochopil, kamaráde, pochopil. :D Ako zrejme vieš, som už nejakých päť rokov adminom na codfóre a pravidlá, ktoré sú prevážne na všetkých fórach podobné, ovládam. Osobne keď vidím topic s názvom "mám problém", tak ho mažem a ani sa neunúvam to zakladateľovi oznamovať. Keď mám blbý deň tak to mažem, mažem, mažem a keď sa ukľudním je tristo príspevkov fuč. Takže chápem čo máš na mysli a súhlasím. Upresnil si svoje myšlienky a tak na koniec upresním tie moje. Presne toho čo si písal, som si bol vedomý a preto som nezakladal nový topic, ale po preskúmaní celého fóra či už to riešenie tu nie je a nebolo, som ho vtesnal do už vytvoreného topiku, ktorý bol mŕtvy, takže som sa nikomu nemiešal do kapusty a bol pomenovaný "Chyba při kompilování" ... nie - "mám problém", nie - "problém všetci sem", nie - "PLS HELP" ... atď. Môj názor - topik je pomenovaný výstižne. Aspoň vtedy som to tak vnímal. Možno, že teraz by som to pomenoval trošku inak, keď už zhruba za Vašej pomoci, som sa v tom zorientoval.To, že sú tu topiky založené duplicitne, ja neovplyvním - aspoň nie tu.

A aby to nebolo OT, tak k téme. ;)
To čo si Karle písal som si tiež všimol. Presne tak, keď som pridával nejaký model a prerušil som to z nejakého dôvodu tak tam ostal štvorček. Ale ak sa nemýlim, mám pocit, že bol bez výplne. Nie ako ten čo som dal screen. Ale nie som si istý. Takýto pozostatok môže robiť problém? Musím si na to dávať pozor.
Tie súradnice som definoval len pomocou mouse a nič som tam nevidel. Možno som to neurobil správne. Cez menu som to neskúšal, ale tušil som, že sa to asi dá, len som nevedel kde to hľadať. :ashamedji8: ... takže ďalšia dobrá poznámka do zbierky skúseností. :thumbup:
Ako tu pár milých ľudí písalo - najlepšie je predsa len rozbehať to TS a riešiť to online. Budem už dávať pozor na to, aby som som nevytváral topiky a nerobil Vám vrásky. Ešte to nie je s počtom mojich príspevkov až tak vážne. Len 23 oproti 8549 na mojom fóre. :heh:

CharlieGoodEye

1st Lieutenant Gold

• V.I.P Člen
  • 475 Příspěvků:
436
  • LocationPlaneta zeme
No to neres, to je spis pro dalsi, az to budou cist, tak aby nenapadlo dalsiho honem honem pridat do kase :)

Jinak chyby stylu "partially floating or needs to be aligned" muzes vesele ignorovat, je to error, ale ve hre ti to muze byt jedno, ale ten s tim texture repeats too many times, tak to bych preventivne vyhodil, nezni to dobre a zrejme to bude zdroj zadrhelu.

Doporucuji nekomplikovat si zbytecne zivot prkotinama jako jsou milionkrat orezany brushe aby vypadaly co nejlepe apod. Jednoduche tvary, treba poskladane z vice kousku, kompilator z nich pak stejne udela jeden celistvy kousek (defakto z cele mapy udela jeden ohromny model s drobnyma modelama, ktere pripadne visej nekde ve vzduchu apod. A taky, kdekoli muzes, tak pouzij prefaby nebo xmodely a kolem nich udelej nejakou tool texturu, jelikoz zkrz samotny xmodel lze probehnout. Znam jednu mapu, kde se clovek mohl schovat do klimatizace, nebyl videt, ale strilet z ni slo. Nikdo nevedel odkud. Samotny xmodel dle povahy samozrejme metal a nebyl prustrelny, takze bylo zapotrebi vlezt za nim a ukudlit ho tam :)
Blbec dělá chytrého, protože nechce vypadat blbě. Chytrý dělá blbého, aby se nemusel bavit s blbcem.
Zacatkem 2012 jsem odesel do modovaciho duchodu. Obratte se prosim s dotazy na lidi, co o to maji zajem, jiste to oceni, dekuji :)

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Jj, presne to mi teraz vypísalo v logu pri kopilácií ERROR: surface 'ch_dec_darkstain_01' is partially floating or needs to be aligne a mapa sa spustila aj s úpravami čo som tam pridal. Zatiaľ všetko nechávam tak ako je, nepokračujem (aj tak není teraz čas) a keď to prekonzultujem s col!arom, mnaauuu, petx alebo kto bude ochotný, tak to zrejme budem musieť veľa prerábať a až potom budem pokračovať. Musím ešte rozbehať to TS. :damm:

PS: Charlie - mal som v predchádzajúcom príspevku pre teba odkaz pod čiarou, teda PS, ale pre väčšie množstvo smajlíkov mi to neprešlo. Smajlíková správa. :D škoda to vyhodiť, takže aspoň screen. Nemá to však taký efekt, keď je to statické.

Odeslaný obrázek

CharlieGoodEye

1st Lieutenant Gold

• V.I.P Člen
  • 475 Příspěvků:
436
  • LocationPlaneta zeme
^_^

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
TS, nainštalované. Teraz už len vymáknuť čas, keď bude doma pohoda, klídek. (nemám na mysli pohodu ako AliPohodaCamp - toho fakt nemusím. :D )

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Ježiškové husličky - že ja som sa na to dal. :D V prvom rade dik PetXovi za - povedal by som profesionálne rady, ktoré mi v značnej miere ukázali ako pri tvorbe máp postupovať a hlavne ma presvedčil o tom, že viem o tvorbe máp veľké kulové. :D Nie - fakt som mal pocit ako keď chce malý školáčik skočiť rovno na výšku. Je toho strašne veľa a po prvých minútach a výrazoch používaných Cod4Tools som chcel dať tomu programu dovidenia. Ale neurobím to, keď sa už Peťo so mnou tak vytrápil. Nebol to videohovor ale jasne som ho videl :brickwall: Najlepšie na tom bolo, že z toho TS som bol tak v vystresovaný, že až po 15 minútach, keď som Peťovi prekladal slovíčka do češtiny aby porozumel, hodil na mňa hlášku "Nerozumiem, som Slovák", mi došlo že nie je Čech. :rofl:
Ešte krát dík Peťuldo.

PS: Peťo, ak si pamätáš tak sme dávali na ten drevený plot brush s textúrou MantleOn a na druhé MantleOFF. Bol som to odskúšať po kompilácii a cez ten plot normálne prejdem. Neprehodí ma to ani nezastaví. Je to prechodné. Niekde sa stala chyba. :)

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Späť k téme - s Peťom ako som už spomínal sme riešili ErroLog po kompilácií. Postup ako to riešiť, zrejme mojou chybou - nejak extra nezabral. Ako som sa tak nudil a rozmýšľal ako s tým vybabrať tak som urobil toto: z ERRLOGu som zadal do FindBrush chybnú entitu a Brush. Následne som nájdený brush cez Bacskspace zmazal a vzápätí cez Ctrl+Z vrátil a odznačil cez Esc. Takto som to urobil s piatimi brushami z logu, uložil a po kompilácií sa tieto chyby v ERRLOGu nezobrazili. Tak neviem, Žeby som náhodou na niečo prišiel čo by mohlo pomôcť, alebo sa chyba zmenila na inú hodnotu. No nič, prejdem celý errorlog a uvidím po kopilácií. Dám vedieť.

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Vrrrrrrrrrrrr - tak nič. Aká naivita z mojej strany. Presne ako mi na PM písal PetX, buď sa to premenuje alebo posunie v logu. No nič, za skúšku to stálo. :D

doDo'

STAR PLAYER

• V.I.P Člen
  • 1113 Příspěvků:
2509
  • Locationšaleny východ
Konečná - poriešil som si to nakoniec tak, že som všetky chybne brushe zmazal a log je čistý ako detská prdelka, po kúpeli. Viditeľné chybičky krásy, ktoré takto na mape vznikli opravím, doplním a je to. Dve hodky práce - čo už. :type:

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních