Skočit na obsah

Sdělení! - Globální informace

Spuštěny nové servery. Více info >>ZDE<<
Po domluvě s klanem KaP jsme znovu zprovoznily společný TeamSpeak Server Připojit
4GF client >>ke stažení ZDE<<
Podpora 4GF a s tím nový účet>>více info ZDE<<

Vítejte na For Gamers Fusion

Vítejte na For Gamers Fusion, stejně jako většina on-line komunit, se musíte zaregistrovat pro přispívání nových témat, ale nebojte se je to jednoduchý proces, který vyžaduje od Vás minimální informace. Využijte okamžitě, Registrovat nebo Přihlásit.
  • Psát nová témata a odpovídat na ně
  • Přehled o nových tématech, která jsem nečetl(a)
  • Psaní si s přáteli na Live Chatu
  • Vytvořte si vlastní profil a spravujte nové přátelé a pište si soukromé PM
  • Stanete se členy herního portál 4GF.cz
Guest Message by DevFuse

Prosím o radu "Sestava PC"

10 odpovědí na toto téma

/Papi/

Master Sergeant Silver

• CoD4 Admin
  • Others: Sponzor Silver
  • 260 Příspěvků:
401
  • Location(CZ) Karlovarský kraj
Zdravím vespolek.
Tak jsem se po letech odhodlal provést menší upgrade PC.
Vždy jsem byl uživatel AMD,tak jsem se rozhodl jít do Intelu.
Poskládal jsem si sestavu a prosím o případné rady na změnu komponentů.42 000,-Kč je max
Předem díky.
Sestava zde: http://www.czc.cz/6a...rmv0djh2/seznam

Brown*

I'm unique

• V.I.P Člen
  • Others: Sponzor Diamond
  • 402 Příspěvků:
765
sestava neni zla,jen kdyz do toho chces dat tolik penez tak si misto te tve i7 kup tuto :

http://www.czc.cz/in.../158564/produkt

a grafiku
MSI GTX 970 4GD5T OC nebo MSI GTX 970 GAMING 4G

na herni pc ti nerozhoduje pamet grafiky ale frekvence cipu :-) (8gb ani nevyuzijes)
Posted Image

Arcas

Master Sergeant Gold

• Člen
  • 284 Příspěvků:
224
Tak konkrétně nVidii bych vřele nedoporučil... Poslední dobou zaostávají vývojem za AMD, které je cenově výhodnější. Co se týče pověr o stabilitě ovladačů, od vydání AMD Crimson se stabilita výrazně zlepšila. Spotřebu bych sem vůbec netahal - u PC za 41 000 Kč se prostě musí počítat s vyšší spotřebou (taktovaní atp.). nVidia je navíc poslední dobou samý průser - stále se přesně neví, jak to bude s podporou Async Shaders, které jsou hlavní novinkou DX12 a API Vulkan. Taktéž je dost diskutované téma GTX 970, která je ořezanou verzí GTX 980, což s sebou nese obrovský problém s paměťmi - část jádra je deaktivovaná, sběrnice je částečně přemostěná a tudíž grafika nemá 4GB ale cca 3,5 GB - v případech, kdy hra využila paměť naplno a přehoupla se přes 3,3-3,5 GB, docházelo k obrovským poklesům FPS. Nemluvě o jejich problémech s ovladači, ke kterým neměli ani tu čest se přiznat a zatloukali, jak jen to šlo...

Procesor, jenž poslal Brown je pěkný, ale proti i7-6700K je akorát dražší (plus deska, kde nejlevnější stojí o 500 Kč víc).

Na sestavě bych změnil jen jednu věc - zdroj. Ten je velice důležitý, neboť špatný zdroj dokáže poslat do kopru celé PC. Výkon 850W je podle mě až zbytečně přehnaný, i pokud nataktuješ, tak by ti 750W mělo s přehledem stačit, neboť zdroj by měl být dimenzován tak, aby běžel na 80% svého výkonu. Taktéž bych zvolil spíše některou z ověřených značek - Fortron, Seasonic, Corsair. Konkrétně bych tedy volil tento zdroj: http://www.czc.cz/co.../141135/produkt

Jinak není sestavě co vytknout.

Poznámka pro Browna: Proboha živého, podívej se na internetu na testy GTX 970 vs R9 390 ve hrách -_- Ve většině her je na tom AMD s FPS stejně nebo má lehce navrch (při FullHD), při vyšším rozlišení má AMD zcela jasně navrch v dosti případech (o 5-10 FPS). Nesmíš hledět na čísílka na papírku, ty jsou k ničemu. Důležité je, jak se grafika chová v reálném herním nasazení. Nehledě na to, že předběžné testy DX12 a API Vulkan ukazují, že je na tom AMD o poznání lépe... A že teď nevyužije 8GB ještě neznamená, že z nich nebude v budoucnu profitovat - čím hezčí textury a čím víc jich je načteno, tím více je potřeba grafické paměti...

Příspěvek upravil Arcas: 2.02.2016 - 16:37

Čeština a jiné jazyky jsou Freeware, ale ne Opensource!!! To znamená, že s nimi můžete nakládat jak chcete, ale nesmíte je upravovat...

Odeslaný obrázek

maddy

Chief Petty Officer Silver

• Člen
  • 374 Příspěvků:
641
  • LocationPraha
nic, přehlédl jsem se.

Příspěvek upravil maddy: 2.02.2016 - 16:44

/Papi/

Master Sergeant Silver

• Topic Starter
  • CoD4 Admin
  • 260 Příspěvků:
401

/Papi/ dne 2.02.2016 - 10:39 napsal:

Zdravím vespolek.
Tak jsem se po letech odhodlal provést menší upgrade PC.
Vždy jsem byl uživatel AMD,tak jsem se rozhodl jít do Intelu.
Poskládal jsem si sestavu a prosím o případné rady na změnu komponentů.42 000,-Kč je max
Předem díky.
Sestava zde: http://www.czc.cz/6a...rmv0djh2/seznam
na Na ten procesor jsem taky koukal.Podle testů je na hry lepší ten 6700k na práci zase ten druhý.
Budu brát kompromis ten 6700k ...levnější deska.
U grafiky ta 970 gtx prý blbne (pískají cívky) Už jednu grafiku od AMD mám a jede bez problémů.
Zdroj jsem vzal 850 aby byl do budoucna.třeba při upgrade grafiky nebo Crosffire.

Příspěvek upravil /Papi/: 3.02.2016 - 16:08

/Papi/

Master Sergeant Silver

• Topic Starter
  • CoD4 Admin
  • 260 Příspěvků:
401

/Papi/ dne 2.02.2016 - 16:44 napsal:

na Na ten procesor jsem taky koukal.Podle testů je na hry lepší ten 6700k na práci zase ten druhý.
Budu brát kompromis ten 6700k ...levnější deska.
U grafiky ta 9700gtx prý blbne (pískají cívky) Už jednu grafiku od AMD mám a jede bez problémů.
Zdroj jsem vzal 850 aby byl do budoucna.třeba při upgrade grafiky nebo SLI.
Koukal jsem na recenze na yotube 970 GTX vs Msi R9 390 a to AMD si vedlo lépe.

Příspěvek upravil /Papi/: 19.02.2016 - 19:28

Arcas

Master Sergeant Gold

• Člen
  • 284 Příspěvků:
224
Pokud budeš v budoucnu chtít crossfire (to tak tři, čtyři roky nebudeš vůbec potřebovat), tak bys stejně měl vyměnit zdroj, protože jeho výkon klesne a ani 850W by ti nestačilo ;)

Příspěvek upravil Arcas: 2.02.2016 - 17:46

Čeština a jiné jazyky jsou Freeware, ale ne Opensource!!! To znamená, že s nimi můžete nakládat jak chcete, ale nesmíte je upravovat...

Odeslaný obrázek

Brown*

I'm unique

• V.I.P Člen
  • Others: Sponzor Diamond
  • 402 Příspěvků:
765

Arcas dne 2.02.2016 - 16:36 napsal:

Tak konkrétně nVidii bych vřele nedoporučil... Poslední dobou zaostávají vývojem za AMD, které je cenově výhodnější. Co se týče pověr o stabilitě ovladačů, od vydání AMD Crimson se stabilita výrazně zlepšila. Spotřebu bych sem vůbec netahal - u PC za 41 000 Kč se prostě musí počítat s vyšší spotřebou (taktovaní atp.). nVidia je navíc poslední dobou samý průser - stále se přesně neví, jak to bude s podporou Async Shaders, které jsou hlavní novinkou DX12 a API Vulkan. Taktéž je dost diskutované téma GTX 970, která je ořezanou verzí GTX 980, což s sebou nese obrovský problém s paměťmi - část jádra je deaktivovaná, sběrnice je částečně přemostěná a tudíž grafika nemá 4GB ale cca 3,5 GB - v případech, kdy hra využila paměť naplno a přehoupla se přes 3,3-3,5 GB, docházelo k obrovským poklesům FPS. Nemluvě o jejich problémech s ovladači, ke kterým neměli ani tu čest se přiznat a zatloukali, jak jen to šlo...

Procesor, jenž poslal Brown je pěkný, ale proti i7-6700K je akorát dražší (plus deska, kde nejlevnější stojí o 500 Kč víc).

Na sestavě bych změnil jen jednu věc - zdroj. Ten je velice důležitý, neboť špatný zdroj dokáže poslat do kopru celé PC. Výkon 850W je podle mě až zbytečně přehnaný, i pokud nataktuješ, tak by ti 750W mělo s přehledem stačit, neboť zdroj by měl být dimenzován tak, aby běžel na 80% svého výkonu. Taktéž bych zvolil spíše některou z ověřených značek - Fortron, Seasonic, Corsair. Konkrétně bych tedy volil tento zdroj: http://www.czc.cz/co.../141135/produkt

Poznámka pro Browna: Proboha živého, podívej se na internetu na testy GTX 970 vs R9 390 ve hrách -_- Ve většině her je na tom AMD s FPS stejně nebo má lehce navrch (při FullHD), při vyšším rozlišení má AMD zcela jasně navrch v dosti případech (o 5-10 FPS). Nesmíš hledět na čísílka na papírku, ty jsou k ničemu. Důležité je, jak se grafika chová v reálném herním nasazení. Nehledě na to, že předběžné testy DX12 a API Vulkan ukazují, že je na tom AMD o poznání lépe... A že teď nevyužije 8GB ještě neznamená, že z nich nebude v budoucnu profitovat - čím hezčí textury a čím víc jich je načteno, tím více je potřeba grafické paměti...

mam taky peknou sestavu + 2x ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 ....uz nikdy AMD mel jsem 2x GIGABYTE R9 290 Gaming VGA OC 4GB a vetsi sit jsem nezazil.....pis si co chces,ale jeste se mi nestalo ze bych nemel na full detaily full fps....
Posted Image

/Papi/

Master Sergeant Silver

• Topic Starter
  • CoD4 Admin
  • 260 Příspěvků:
401

Arcas dne 2.02.2016 - 16:36 napsal:

Tak jsem po menším pátrání udělal změnu ve zdroji 850w za 750w.Vlastní někdo tuto grafiku?Co jsem pročítal,tak ta 750w by měla komplet utáhnout celou sestavu.(snad)

Arcas

Master Sergeant Gold

• Člen
  • 284 Příspěvků:
224
Srovnávej aktuální produkty, ne x let staré. Podívej se na video níže ;)

Odeslaný obrázek

/Papi/

Master Sergeant Silver

• Topic Starter
  • CoD4 Admin
  • 260 Příspěvků:
401

Arcas dne 6.02.2016 - 13:05 napsal:

Srovnávej aktuální produkty, ne x let staré. Podívej se na video níže ;)

Prosím Lock , už mám objednáno.

1 uživatelů si čte toto téma

0 členů, 1 návětěvníků, 0 anonymních