Windows 8
Je to už nějaký ten den, přesněji od 13.11.2012 kdy se začal prodávat upgrade na jakoukoliv předchozí (originální) verzi, dá se to pořídit i na neoriginální verzi

Tak to vezmeme postupně:
Nepřítomnost Startu
- samozřejmě jsme všichni vyplašení, kdy již odpočátku Windows máme tuto nabídku a teď nám ji sebrali. Klademe si otázku co budeme dělat? To přeci bez toho nejde, ale jde a je to mnohem rychlejší než by jste si to našli v nabídce Start.
- máme tu mnoho klávesových zkratek které nám velice ulehčují práci a hledání, nežli více klikání myškou než je zdrávo.
- Klávesové zkratky najdete ZDE.,
- Win + Q urychluje nalezení požadované funkce, souboru či aplikace
- již po pár dnech jsem si ani nevzpomněl co je nabídka start
- z úplného vypnutí náběh do 30 sec na klasickém disku.
- SSD Disk do 10 sec.
- tedy rychlejší start nežli Win 7
- skoro ani nevypínám PC pouze hibernace a start je ještě rychlejší.
- Jelikož je start, takto rychlý nestačíte zvolit ani nabídku výběru OS či náběh do nouzového režimu většinou F8. Pro tento případ slouží podržení Shift a zmáčknout Restartovat počítač. Naběhne vám příjemné menu výběru co chcete s počítačem udělat.
- Metro je grafická nabídka start s možností doinstalování aplikací Ať už mailového klienta, který využívám pro 6 emailu kdy mě upozorní na email i když jsem zrovna na Ploše.
- můžete si lehce editovat aplikace či informace které nejčastěji používáte a seřadit si je podle oblíbenosti
- aplikace kterou máte na první pozici spouštíte Entrem, já tam mám plochu, takže mi stačí po studeném startu stlačit Entr a jsem na ploše a o metru nevím pokud ho zrovna nepotřebuji. To samé jde i obráceně stačí dát na Ploše Entr a jste zpět na Metru
Windows 8 lze snadno ukradnout pomocí edice Media Center a KMS - zdoj: Živě.cz
Klíče pro Win 8 na oficiálních stránkách Microsoft
Windows 8 Aktivace na 180 dní - zdroj: cuit.columbia.edu oficiální návod americké univerzity
Vygenerování klíče pro Windows Media Center - klíč přijde cca do 1h
Upgrade Windows 8 Pro na Media Centr krok za krokem - zdroj: Živě.cz
Upozorňuji, že tento návod jsem nezkoušel, šel jsem oficiální cestou upgrade z Win7 za 750Kč, ale tento návod je ověřený uživateli internetu

Negativa tohoto OS?
- PunkBuster si nerozumí s Win 8
- to znamená že na jakékoliv hře kde je PB si nezahrajete
- CoD 4 padá "ověřeno"
- evenbalance.com o problému ví, prozatím nevydal fix pro jeho opravu
Click here to view the record