Windows 8
Je to už nějaký ten den, přesněji od 13.11.2012 kdy se začal prodávat upgrade na jakoukoliv předchozí (originální) verzi, dá se to pořídit i na neoriginální verzi . Zde vám napíšu pár poznatku, jelikož jsem upgrade uskutečnil hned první den prodeje. Čtu zde na forum jak to totálně shazujete ze stulu, že je to paskvil pouze pro tablety nebo pro dotykové displeje, nepřítomnost Startu a jiné poznatky, které jste si pouze vyčetly od nespokojených uživatelů na internetu. S tímto musím nesouhlasit a proto jsem se rozhodl napsat tento článek pro vysvětlení a možná i k zamyšlení proč se rozhodnout pro tuto verzi OS.
Tak to vezmeme postupně:
Nepřítomnost Startu
- samozřejmě jsme všichni vyplašení, kdy již odpočátku Windows máme tuto nabídku a teď nám ji sebrali. Klademe si otázku co budeme dělat? To přeci bez toho nejde, ale jde a je to mnohem rychlejší než by jste si to našli v nabídce Start.
- máme tu mnoho klávesových zkratek které nám velice ulehčují práci a hledání, nežli více klikání myškou než je zdrávo.
- Klávesové zkratky najdete ZDE.,
- Win + Q urychluje nalezení požadované funkce, souboru či aplikace
- již po pár dnech jsem si ani nevzpomněl co je nabídka start
- z úplného vypnutí náběh do 30 sec na klasickém disku.
- SSD Disk do 10 sec.
- tedy rychlejší start nežli Win 7
- skoro ani nevypínám PC pouze hibernace a start je ještě rychlejší.
- Jelikož je start, takto rychlý nestačíte zvolit ani nabídku výběru OS či náběh do nouzového režimu většinou F8. Pro tento případ slouží podržení Shift a zmáčknout Restartovat počítač. Naběhne vám příjemné menu výběru co chcete s počítačem udělat.
- Metro je grafická nabídka start s možností doinstalování aplikací Ať už mailového klienta, který využívám pro 6 emailu kdy mě upozorní na email i když jsem zrovna na Ploše.
- můžete si lehce editovat aplikace či informace které nejčastěji používáte a seřadit si je podle oblíbenosti
- aplikace kterou máte na první pozici spouštíte Entrem, já tam mám plochu, takže mi stačí po studeném startu stlačit Entr a jsem na ploše a o metru nevím pokud ho zrovna nepotřebuji. To samé jde i obráceně stačí dát na Ploše Entr a jste zpět na Metru
Windows 8 lze snadno ukradnout pomocí edice Media Center a KMS - zdoj: Živě.cz
Klíče pro Win 8 na oficiálních stránkách Microsoft
Windows 8 Aktivace na 180 dní - zdroj: cuit.columbia.edu oficiální návod americké univerzity
Vygenerování klíče pro Windows Media Center - klíč přijde cca do 1h
Upgrade Windows 8 Pro na Media Centr krok za krokem - zdroj: Živě.cz
Upozorňuji, že tento návod jsem nezkoušel, šel jsem oficiální cestou upgrade z Win7 za 750Kč, ale tento návod je ověřený uživateli internetu
Negativa tohoto OS?
- PunkBuster si nerozumí s Win 8
- to znamená že na jakékoliv hře kde je PB si nezahrajete
- CoD 4 padá "ověřeno"
- evenbalance.com o problému ví, prozatím nevydal fix pro jeho opravu
Click here to view the record